tanker

Skolearbeid? Forpliktelser? Eksamen? Ansvar??

NOPE

Just nope

11.03.2013 kl.20:38 i tanker

fravær

jeg har mange ganger tenkt på å gi opp denne bloggen. det er bare ikke slik som før. jeg har ikke det samme forholdet til blogg som jeg hadde før, og jeg er til tider redd for at jeg ikke skal se den samme gleden i foto igjen. denne såkalte "inspirasjonen" kommer i bølger, noen ganger er den borte skremmende lenge. så langt har den alltid kommet tilbake, men det har likevel vært vanskelig å holde live i bloggen de siste to årene. kanskje er kunstneren i meg fraværende fordi jeg er gladere til sinns enn jeg var da jeg var 15? kanskje jeg bør pådra meg et knust hjerte eller noe.

any takers?

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

Untitled

arkivbilder.

05.01.2013 kl.21:14 i tanker

Me, myself and I

Skjønte akkurat at jeg har utsatt å skrive dette innlegget siden forrige november. Knappen i sidebaren som skulle ledet til basic info om yours truly har vært "under oppussing" litt for lenge nå, så jeg får bare hoppe i det.

Jeg heter Michelle, bor i Bergen og er i skrivende stund 18 år gammel. Og jeg aner ikke hvordan jeg skal kunne fortelle hvem jeg er uten å bruke minst én pinlig klisjé eller en større bukett kleine adjektiv, så jeg tror vi holder det streit og overfladisk for nå.

 you're the only one in the dark i see

Høsten 2008 begynte jeg så smått å ta bilder "på ordentlig"- og siden har det vokst til å bli en stor og viktig del av meg. Jeg kan ikke sy, tegne, male, synge eller komponere pianostykker, men å bruke et kamera mestrer jeg til en viss grad. Jeg er på ingen måte utlært (det kommer jeg aldri til å bli heller), men jeg kan få ut kreativitet og følelser gjennom fotografering på en måte jeg kan bli fornøyd med. Tidivs, i det minste. Denne bloggen er et verktøy i den prossessen.

Foruten å ta bilder er jeg utrolig glad i bøker, filmer og musikk

Untitled

Bruke tid på bra mennesker 

Untitled

Reise (reiser dessverre mye sjeldnere enn jeg drømmer om å reise, men det går fint fordi jeg har mange år igjen til å gjøre det på)

Untitled

Og dra på festival når sjansen byr seg (ulempen med fantastiske festivalopplevelser bak seg er at det gjør ekstra vondt de gangene man ikke får dratt).

the bronx

Skulle dere lure på noe annet angående meg eller bloggen er det bare til å ta kontakt på mail eller gjennom kommentarfeltet :))

Smiley face  Smiley face  bloglovin

05.10.2012 kl.21:49 i tanker

Asdfghjkløæ

Så ble jeg en av de åtte fra alle de yrkesfaglige linjene som kom opp i muntlig eksamen. Jeg var helt sikker på at jeg ikke skulle komme opp, sjansen var jo såå liten. Jeg burde egentig være stressa og deprimert og redd og usikker som er standard for de fleste som kommer opp i muntlig, men ikke denne gangen. Ikke akkurat nå. Kanskje det er fordi jeg startet dagen med en sterk kopp kaffe og ikke tenker normalt, men det har nok litt med at jeg kom opp i det best tenkelige faget; samfunnfag. Sammen med et veldig overkommelig tema jeg har jobbet en del med fra før. Hadde det vært et annet tema hadde jeg nok vært litt mer stresset, og hadde det vært et annet fag hadde jeg helt sikkert blitt deprimert i tillegg.

Jeg har aldri hatt en muntlig eksamen før, og aner ikke om jeg kommer til å klare meg så bra som jeg håper på. Men pulsen min har holdt seg stabil siden jeg fikk oppgaven, og jeg har en problemstilling og en disposisjon klar. Jeg har sagt at jeg kan være den første til å presentere på fredag, så uansett hva som skjer har jeg ferie klokken halv 10 den morgenen.

Den største utfordringen blir å dra meg selv ut fra ferieboblen jeg har levd i de siste to ukene, og kurere meg selv for den *kremt* kroniske prokrastineringen jeg lider av, om bare for to dager.

Lol, hvem er det jeg prøver å lure. Kommer sikkert til å være et vrak etter disse 48 timene.

13.06.2012 kl.10:50 i tanker

Bloglovin-tull

Tenkte bare jeg skulle si i fra om at Bloglovin har vært litt på styr i det siste. Innleggene mine blir bare oppdatert innimellom, og akkurat nå kan jeg ikke finne bloggen min der en gang. Den eneste måten jeg kan se innleggene mine på er ved å gå gjennom min egen account, men der er alt på tryne også. Feeden viser en blanding av nye og eldre innlegg, og "profilbildet" viser et design jeg hadde for sikkert 2 år siden...skjønner ikkeno jeg.

Photobucket

 EDIT: Nå finnes bloggen på bloglovin igjen, men ikonet fra 2010 er det fortsatt og jeg har mistet 5 følgere. Jippi.

 

11.04.2012 kl.14:05 i tanker

...31.10.2011 kl.23:55 i tanker

Honey, I'm home

(Jeg kom hjem lørdag natt da, men) Hovefestivalen var...uforglemmelig. På godt og vondt. Det var en crazy uke for å si det sånn. Akkurat slik det skal være! Jeg skulle gjerne pepret dere med bilder akkurat nå, men det blir litt vanskelig da de ligger rullet sammen inni et par engangskameraer. Så det lar vente på seg for øyeblikket.

Etter Hove satt jeg igjen med en god håndfull minner - og en ødelagt hals. Jeg veksler mellom å høres ut som en gråtkvalt hval og en klein gutt i stemmeskiftet. Fun fun fun!1 Håper det gir seg så fort som mulig, for jeg er ikke keen på å være syk enda en ferie (heeele påsken var jeg et vrak.). Også nå som jeg hadde så lyst til å ta bilder! asdfghjkløæ. Jeg får drukne sorgen i masse vanilje-te, en av de typ 150 bøkene på leselisten min og kanskje titte litt på Glee. Jepp, sounds like a plan. Trist...

Jeg tok et par helt vanlige portretter av Maja for noen uker siden, tenker jeg poster de snart så ikke bloggen tørker ut. Stay tuned!

06.07.2011 kl.13:44 i tanker

...bloggpause

kommer vel ikke akkurat som en bombe når det går flere uker mellom hvert innlegg, men kan vel gjøre det "offisielt": vi ses igjen. vet ikke hvor lenge, men jeg tenker til rundt sommeren kanskje? godt mulig jeg kommer tilbake før, men akkurat nå er jeg heelt ute av bloggverden. bloglovin hoper seg opp, og jeg blir bare trist av å gå innom bloggen min så det unngår jeg. for første gang på i hvert fall to år er jeg ikke oppdatert på favorittbloggene mine. rart. men det føles veldig godt også! så derfor drar jeg det helt ut  erklærer pause. jeg snakker om kvalitet over kvantitet, men det får da være måte på hvor sjelden man skal oppdatere. de få innleggene som kommer er heller ikke så mye å skryte av.

jeg vet folk ofte slutter å følge bloggere som har pause, men jeg håper at de fleste av dere blir! som sagt, jeg kommer tilbake. forhåpentligvis med litt mer å vise til enn dette tullet. hahaa.

vanlige blogger er jeg ikke så opptatt av for tiden, men jeg er på den andre siden mer aktiv enn noen gang på tumblr. http://nolegiblesigns.tumblr.com/ er for meg en ganske fin avkobling i hverdagen. der fins det for det meste inspirasjon, søte/fine/rare ting, gifs fra bra filmer, og teite, humoristiske poster. blir for det meste reblogging, men i ny og ne poster jeg noe eget. om noen av dere har tumblr må dere gjerne gi med adressen! så lover jeg å ta en titt.

foto: bestekusine

vi snakkes, fine! ikke gi meg helt opp, kom heller tilbake om en måned eller to så er jeg nok på plass med nye bilder og inspirasjon og alt som er <3

05.04.2011 kl.10:42 i tanker

om det å ikke ha respekt for andres verk, og å være en kjedelig blogger

fine helene satte med dette innlegget ord på mye jeg har tenkt på de siste månedene. herming. kopiering. ignorering og uvitenhet om opphavsrett. det bisarre ønsket om å være som alle andre, selv om det kanskje ikke er helt bevisst. jeg sier på ingen måte at jeg, bildene eller bloggen min er perfekt. absolutt ikke. men jeg har i hvert fall respekt for andre menneskers verk, om ikke annet. jeg er kanskje litt bad når det kommer til å poste andres bilder (i forbindelse med anbefalinger og slikt), for opphavsretten sier faktisk at man ikke kan legge ut andres bilder uten deres tillatelse, selv om man oppgir nøyaktig kilde og er så snill og grei som bare det. selv om vi bare gjør dem en fin tjeneste, så er det lovlig sett pittelitt på kanten. jeg pleier å si i fra til fotografene at jeg bruker bildene deres, og sier at jeg gladelig fjerner bildene deres på sekundet om de ikke skulle være komfortabel med det.

anywho, om alle i det minste hadde oppgitt kilder til hvor de hadde funnet disse bildene hadde vi jo vært langt på vei. men sånn er det faktisk ikke. mange er ikke klar over hva copyright innebærer, noen velger kanskje å overse det. uansett er det en trist affære, spesielt når det er unge aspirerende fotografer som gjør dette. ikke at det ikke er ille når bloggere uten en videre interesse for foto gjør det, for det er det jo, men når unge jenter og gutter som kaller seg fotografer, eller i hvert fall viser at de liker å ta egne bilder legger ut innlegg etter innlegg med tittelen "inspirasjon <3" og sier at kilden er weheartit, tumblr, flickr, google, listen er lang, da blir jeg litt...tom inni meg. (whoah, tidenes lengste setning det der). at jeg klikker meg ut av bloggen relativt fort etterpå er i hvert fall sikkert. jeg vil ikke støtte sånt tull! hehe. neida, men jeg skulle ønske at folk var mer bevisst, og brydde seg om å kreditere andre fotografer.

kan også nevne litt om det å være original, da. jeg føler jeg ligger litt midt i mellom. litt vanskelig å si om seg selv føler jeg! "hei, eg e sinnsykt original, eg går mot strømmen å eg tør å tenke annarledes. serr. ingen e som meg" samtidig vet jeg jo at jeg ikke følger noens bloggestil eller bildeidéer slavisk. jeg tør påstå at jeg har evnen til å være kreativ. jeg har aldri bevisst kopiert noen andres bilder eller ideér. jeg hadde blitt så...flau. klart, mer enn én gang har jeg sett photoshoots eller bare enkle bilder hvor noen hadde en fantastisk idé. hvor jeg slo meg i pannen og ble for en liten stund bitter for at ikke jeg tenkte på dette. er det bare jeg som syns det hadde vært ufattelig kleint å da prestere å gjøre det samme? spesielt om disse bildene kom fra en nordisk fotoblogg, gjerne av en viss størrelse.  tenker ikke folk på hva andre folk vil tenke om dem? misforstå meg rett, jeg hadde ikke kopiert bildene uansett. selv om jeg var garantert at ingen fikk vite at jeg hadde gjort det. inspirasjon er en flott ting, men la det bli med det. inspirasjon. kopiering er flaut, og respektløst. og for meg sier det litt om personen som gjør det.

så var det meg, da. og bloggen min. og bildene mine. jeg er ikke flink til å oppdatere veldig ofte, og det er det flere grunner til. kvalitet over kvantitet. skole. lack of inspiration. lack of sun. og det faktum at jeg har gjort et valg om at dette ikke skal være en ren hverdags-slash-fotoblogg. dette er av personlige grunner, og ikke for å virke rar eller noe. klart, litt hverdag må jo til for å holde liv i denne bloggen. men jeg opprettet den først og fremst for å vise bilder jeg har tatt til folk som er interesserte, og å kunne se en utvikling for min egen del. ikke for å brette ut livet mitt. jeg vet at jeg godt kunne gjort denne bloggen mer personlig, men det er som sagt av private grunner at jeg kanskje holder litt mer tilbake enn de fleste. jeg har ikke akkurat fått noen klager på dette, men jeg skjønner jo at det ofte kan være mer interessant å følge en blogger som gir litt mer av seg selv.

phew, dette ble langt. og jeg håper jeg ikke virket frekk eller selvgod, for det var absolutt ikke meningen. det var bare en kommentar i den debatten helene satte i gang, som jeg tror og håper har fått et par fotobloggere til å tenke.

(skummelt å poste et innlegg uten bilder, forresten. det føles så nakent!)

23.02.2011 kl.23:22 i tanker
hei

 18 år gammel jente fra  Bergen med en kjærlighet  for fiksjon, kaffe og  katter. Også foto, da.

  Kategorier

  Arkiv

  
hits